Милан се включи в битката за подписа на нападателя на Борусия Дортмунд Чиро Иммобиле. В последните дни се чуха слухове, че Интер вече е направил контакт с немците, за да питат за условията, при които могат да вземат нападателя.

„Тутоспорт“ обаче тиражира новината, че представители на италианския национал са пристигнали в Дортмунд, за да разберат намерението на клуба за Иммобиле.

Милан изпитва крещяща нужда от добър централен нападател, след като договорът на Джанпаоло Пацини изтича през лятото, а освен това „росонерите“ едва ли ще извадят 16 млн. евро, за да привлекат Матия Дестро с постоянен договор от Рома.

Дортмунд плати близо 20 млн. евро за Иммобиле миналото лято, но бившият нападател на Торино така и не успя да блесна в Бундеслигата, където вкара едва три гола.

Заради очаквания спад в цената на Чиро от Дортмунд са готови да го пуснат под наем, с което евентуално да си я вдигне. Любопитна подробност е, че на „Сан Сиро“ Иммобиле може да се събере с Алесио Черчи, с когото направиха истински фурор за Торино миналия сезон. Двамата отбелязаха общо 35 гола в Серия А.