Инголщад - Борусия Дортмунд, среща от 2-ия кръг на Бундеслигата, стадион "Ауди-Спортпарк", Инголщад. 16:30 часа българско време.

Групата на Борусия Дортмунд: 

Вратари: Бюрки, Вайденфелер

Защитници: Хумелс, Сократис, Гинтер, Шмелцер, Щенцел, Суботич

Халфове: Бендер, Кагава, Кастро, Хофман, Гюндоган, Вайгъл, Кампъл, Мхитарян, Ляйтнер, Гроскройц, Куба

Нападатели: Обамеянг, Рамос, Ройс

Контузени: Дурм, Шахин, Кирх, Пишчек

Прогноза на Gol.bg:
До момента Томас Тухел се справя брилянтно начело на Борусия Дортмунд и се очаква инерцията, която е набрал отбора, да продължи с пълна сила. Днес рурците отново са фаворити за спечелването на мача, а отборът е набрал и психологическа увереност след серията от победи.

През седмицата Дортмунд постигна умопомрачителен обрат от 3:0 до 3:4 срещу норвежкия Одд като гост в плейоф за влизане в групите на Лига Европа. След този обрат със сигурност самочувствието на тима е приповдигнато.

За гостите аут са Дурм, Шахин, Кирх и Пишчек, но добрата новина е, че Ройс се завръща в групата. Освен това Куба и Суботич също ще бъдат на линия днес.

Домакините ще бъдат единствено без Данило, който се възстановява след операция. 

Новакът в елита постигна изненадваща победа с 0:1 при визитата си на Майнц в първия кръг, но този път класата на Борусия е твърде голяма за подобна изненада. 

Дортмунд от своя страна има само победи в последните мачове. Отборът надви Гладбах в първия кръг, а освен това постигна успех над Кемницер за Купата на Германия, както и три победи в Лига Европа - 2 над австрийския Волфсбергер и една над Одд. 

Интересно е, че тези два тима никога не са играли помежду си, но имат мачове между дублиращите отбори. 

Нашата прогноза за този мач е успех с 1:3 за Дортмунд.

Резултат: Инголщад - Борусия Дортмунд 1:3