Успя ли националният селекционер на Германия Йоахим Льов най-после да намери десен бек за Бундестима след оттеглянето на Филип Лам? В Германия смятат, че пред Йоги се крие едно нестандартно, но изключително ефективно решение - Матиас Гинтер.

Дефанзивният полузащитник на Борусия Дортмунд играе чудесно и като централен бранител, но никога досега не се беше пробвал като краен защитник.

Заради травмите на Лукаш Пишчек и Ерик Дурм обаче треньорът на "жълто-черните" Томас Тухел заложи именно на Гинтер като десен бек. И резултатите са толкова смайващи, че самият Тухел похвали специално Гинтер след победата с 4:2 в Хановер в събота.

21-годишният футболист беше твърда резерва миналия сезон при Юрген Клоп и през лятото дори беше пред трансфер в Борусия Мьонхенгладбах. Сега обаче той буквално цъфти и през този сезон има 4 асистенции на сметката си, три от които в Бундеслигата. По този показател той е №1 в първенството. 

"Никога досега не съм играл толкова офанзивно, но това ми доставя голямо удоволствие", призна световният шампион Гинтер.