Световният шампион Матиас Гинтер разкри, че е имал трудно начало в Борусия Дортмунд. Той започна на обичайния си пост като дефанзивен полузащитник, после Юрген Клоп го пускаше и като централен бранител.

Блондинът обаче блесна като десен бек през този сезон под ръководството на Томас Тухел и направо изумява. В Бундеслигата вече има два гола и цели 5 асистенции. Само Дъглас Коста (Байерн) и Рафаел от Гладбах имат повече голови подавания от него.

През уикенда именно Гинтер беше един от героите за Борусия Дортмунд срещу вечния враг Шалке. Той записа гол и асистенция за победата с 3:2 и сеа внедри завинаги в сърцата на "жълто-черните" привърженици.

"В Борусия всичко е по-мащабно, в сравнение с Фрайбург и в началото ми беше трудно, това беше голяма промяна. Но бях посрещнат топло от всички в клуба. Наистина ми харесва, че в Дортмунд хората са луди по футбола и подкрепят отбора", каза Гинтер пред Goal.com.

"Нямаме проблем с нашата настройка за различните надпревари. Но разбира се, Лига Европа е нещо различно. Опитваме се да бъдем фокусирани, макар че нашите противници там не винаги са от най-висока класа."

"Но в елиминационната фаза мачовете ще бъдат като в Шампионската лига. Знаем, че на този етап ще се включат и отбори от Шампионската лига", добави Гинтер.