Защитникът на Инголщадт Марвин Матип се изсмя на любезните домакини от Борусия Дортмунд, които сътвориха гаф по време на днешния мач между двата отбора, завършил с успех 2:0 за рурци.

Първото попадение на Пиер-Емерик Обамеянг обаче дойде от положение на тънка засада, която беше показана на видеостената на стадион "Сигнал Идуна Парк". Реферът Гуидо Винкман обаче зачете гола.

"Ние не трябва да говорим за играта в днешния мач. Имаше три съдийски решения, които бяха срещу нас. През първото полувреме според мен имаше дузпа за нас, която не получихме. Голът на Дортмунд беше от засада. Не зная дали не трябваше да бъде зачетено нашето попадение", коментира Матип.

"Дортмунд беше по-добрият отбор, а нашата игра не беше красива през цялото време. Дадохме всичко от себе си. От Дортмунд не бяха особено умни, за да покажат на повторение на видеостената гола, който беше вкаран от положение на засада. Такава глупост трябва да бъде наказвана. Но реферът нямаше куража да въведе една новост и да вземе правилното решение с помощта на видеоповторение", добави футболистът на Инголщадт.

Съдията Винкман си призна: "Факт е, че голът беше от положение на засада. Факт е, че голът се оказа решаващ. Но това беше решение на момента. А и дори да бях видял попадението на повторение, нямаше как да отменя решението си".