Голмайсторът на Бундеслигата и основен претендент за Златната обувка в Европа Пиер-Емерик Обамеянг коментира по любопитен начин гола си от засада, с който откри резултата при победата с 2:0 над Инголщадт днес.

"Нямах представа, че съм в положение на засада при паса към мен. Просто вкарах топката във вратата. Но през есента бяха зачетени четири гола от засада срещу нас. Идва момент, в който нещата се изравняват", сподели станалият известен като "Батман" футболист №1 на Африка за 2015 година.

"Най-важното беше, че останахме концентрирани до края. Вече имам 20 гола и постигнах целта, която си поставих преди началото на сезона. Но все още не съм постигнал целта, която си поставих при баса с треньора (смее се). Имайте още малко търпение."

"Не ме интересува преднината ми в листата на голмайсторите и кой се намира зад мен, на колко гола е зад мен. Важното е, че вкарвам голове за отбора и ние побеждаваме. Сметките ще се правят в края на сезона."

"Трябват ми още 20 гола за рекорда на Герд Мюлер, нали? Това е твърде много, но във футбола никога не знаеш какво те очаква", допълни Обамеянг.