Борусия Дортмунд - Хановер, мач от 21-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Бонман
Защитници: Хумелс, Сократис, Гинтер, Суботич, Пишчек, Дурм, Парк, Шмелцер
Полузащитници: Кагава, Вайгъл, Кастро, Гюндоган, Мхитарян, Ляйтнер, Паслак, Пулишич
Нападатели: Обамеянг, Ройс, Рамос
Контузени: Шахин, Бендер

 


Прогноза на Gol.bg:

Намиращият се на дъното в класирането Хановер е изправен пред тежката задача да вземе поне точка срещу отбора с най-силната атака в първенството. 

Гостите обаче разчитат на една любопитна статистика - до момента само един отбор е успял да се спаси от изпадане след 14 загуби в първите 20 мача от сезона: Хановер от сезон 1971/72!

В исторически план двата клуба са изиграли 49 мача, в които Борусия има предимство от 24:14 победи и голова разлика 108:70. 

За първи път от шест години насам северняците записаха черна серия от шест поредни поражения и според мнозина експерти оцеляването им изглежда илюзорно.

На свой терен дортмундци имат 12 победи и едно равенство в последните си 13 двубоя, като във всеки един от тях са вкарали поне по две попадения. 

Куриозното е, че голмайсторът на "жълто-черните" и Бундеслигата Пиер-Емерик Обамеянг (20 гола) е вкарал повече попадения от целия отбор на Хановер (19).

В последните 10 домакинства на Борусия габонецът е вкарал поне по веднъж. По-дълга серия от него в германския елит са записвали само Герд Мюлер и Юп Хайнкес, който имат по 12 поредни мача с поне един гол у дома.

Липсата на офанзивна мощ в лагера на Хановер се запази и през този полусезон. Няма друг отбор, който да е отбелязал само едно попадение през 2016 година. 

Освен това рурци спечелиха пет от последните си шест сблъсъка с този противник и според нас тенденцията ще се запази.

 

Резултат: Борусия Дортмунд - Хановер 3:0