Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел остана изключително щастлив от победата с 2:0 в Дармщадт вчера, която приближи "жълто-черните" на пет точки до лидера Байерн Мюнхен, който се изложи и падна у дома с 1:2 от Майнц. Тухел не крие желанието си Борусия да скъси дистанцията от баварците на две точки, визирайки предстоящото в събота дерби между двата тима.

"Победата ни дава огромно самочувствие, много съм доволен от нашето представяне. Сега ситуацията на върха на класирането се промени и ние искаме да скъсим още повече преднината на Байерн след мача в събота", започна Тухел.

"От позицията да дойдем в Дармщадт като голям фаворит и да вземем онова, което може да се вземе, ние се справихме чудесно. Играхме сериозно, много фокусирано и внимателно, за да спечелим заслужено с 2:0."

"Представянето на целия отбор беше великолепно и чувството е страхотно. Ние сме отборът с най-много изиграни мачове този сезон. Това е четвъртата ни поредна "английска седмица". Много е трудно да почиваш само два дни след мач и този цикъл да продължава."

"Освен физическото натоварване, има голямо психическо натоварване. Щутгарт, Порто, Леверкузен, Порто.. Играхме тези мачове в рамките на една седмица. Това коства сили. Затова исках в снощния мач да дам шанс на играчи, които са по-свежи. Играчи, които искаха да покажат на какво са способни и че мога да разчитам на тях. И го направиха. Много съм доволен."

"Роман Бюрки е болен, затова игра Роман Вайденфелер. При Марко Ройс ситуацията е следната: това беше превантивна мярка, ние говорихме с него. Той игра срещу Порто и Леверкузен, след това записа още 90 минути срещу Хофенхайм. Снощи беше идеалният момент да получи почивка. Но това няма нищо общо със съперника.Не искахме да рискуваме с включването му."

"Авансът на Байерн беше намален, но тяхното поражение от Майнц не променя значението на дербито в събота. Щяхме да очакваме срещата със същото нетърпение. Сега се намираме в още по-добра изходна позиция."

"Много се трудихме през последните седмици, за да се намираме в тази позиция, трупайки точки последователно кръг след кръг. Топката е в нашите крака, от нас зависи дали ще направим следващата крачка. Ще дадем всичко от себе си, за да намалим преднината на Байерн още повече", добави Томас.