Няма нищо странно - звездата на Борусия Дортмунд и Германия Марко Ройс (26 години) си има модел за гадже. Става дума за Скарлет Гартман (22 година), а за романса им се разчу съвсем скоро.    

Галерия

На пръв поглед изглежда така, сякаш двамата са запознати само със слънчевата страна на живота, но битието на младата Скарлет невинаги е било бляскаво. Защото баща й е бил сводник и съдържател на публичен дом, който умира от свръхдоза кокаин. Ралф Гартман е бил част от развлекателния бизнес на град Хаген (180 хил. жители), където заедно с брат си Карстен, чичото на Скарлет, движел публичен дом на "Дюпенбергер щрасе".

Скарлет е била едва 10-годишна, когато полицията намира баща й Ралф мъртъв в спалнята му. Това се случва през януари 2004 година. В продължение на 2 дни брат му Карстен не можел да се свърже с него. След това ключар разбива вратата на жилището на жертвата в източната част на Хаген и намира тялото му в леглото. Аутопсията доказва, че малко преди 50-ата си годишнина Ралф е починал от свръхдоза кокаин и е бил мъртъв 2 дни, преди да бъде открит. Полицията намира в жилището му и друга дрога.

Прокуратурата започва разследване, което днес е част от архива на правораздавателните органи. Иначе в публичното пространство така и не излиза нищо, а семейството разказва на Скарлет, че баща й е починал от проблем със сърцето.

По онова време майката на Скарлет - Кристине (49 г.) вече е била разведена с Ралф и дъщеря й е живяла с нея. Малката посещавала градското училище, а когато майка й била на работа, прекарвала много време с баба си Валтрауд, майка на починалия й баща.

Но какво знае Марко Ройс за шокиращата съдба на половинката си. "Обичам я - признава публично немският национал. - Все ми е тая какво са правили баща й и чичо й. А и всички факти са ми известни!" А как се е справила с тежката си съдба 10-годишната Скарлет? "Конете ми даваха допълнителна упора - казва тя сега. - Спортът с тях ми даваше жизнерадост и одобрение." От 12-годишна тя вече язди кобилата Кантервил по състезания за дресура. А когато е на 19, завършва училище и за първи път участва в берлинската Седмица на модата като модел за дизайнер от Хаген. Сега вече тя е лице на реномираната агенция MGM Models от Дюселдоф. A заедно с жената на Томас Мюлер - Лиза, правят реклама на "Пикьор", производител на дрехи за ездачи.

Към момента Скарлет живее заедно с майка си в идилична дървена къща в покрайнините на Хаген. И работи здраво за кариерата си, тренира по 2 часа всеки ден с личен треньор, а освен това всяка вечер прави йога. Мечтата й е някой ден да бъде модел на Victoria Secret. В това време чичо й Карстен продължава да движи семейния бизнес със свежа плът

Той държи три къщи на "Дюпенбекер щрасе". Твърди се, че две от тях ги движи сам, а третата я дава под наем. "Публичният дом е важна точка и важен сборен пункт във всеки голям град, включително и в Хаген - казва чичо Карстен. - От там нататък ми е все едно какво си мислят хората!"

Бизнесът явно му върви, защото кара луксозни коли, които няма как да не направят впечатление. "Карам ферари, защото се занимавам с внос и износ на коли и предлагам такива за продажба", оправдава високия си стандарт сводникът. Според данни за 2014 г. покрай този си бизнес Карстен е обявил 1,1 млн. евро оборот, а 42% от него идва от износ за Русия, Украйна, Литва и Словения.

Иначе вече 4 месеца племенницата му Скарлет е щастлива с Марко Ройс и е облекчена, че той не е част от семейния бизнес. И така на двамата млади им остава единствено да се наслаждават на щастието си...


Таня Трезер
Превод на вестник "7 дни спорт"