Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел призна, че той и неговите момчета дълго време не са били наясно с трагичния инцидент, който помрачи успеха с 2:0 над Майнц снощи.

"Аз и всички в нашия отбор изказваме своите съболезнования и подкрепа на близките на починалия привърженик. Ние дълго време не знаехме какво се е случило. Наясно сме, че има много по-важни неща от футбола", каза Тухел.

"Но това не можеше да ни отклони от задължението ни да вземем на сериозно всяка тренировка, всеки мач. Беше трудно да бъдем на терена и на пейката, докато не знаем какво се случва."

"Относно самия мач - за мен е впечатляващо как игра нашият отбор снощи, защото сме в сложна ситуация. Напоследък ни се събраха толкова много мачове и няма седмица, в която да се възстановим."

"Бяхме наясно, че Майнц е много опасен и силен физически, залагайки на бързи контри. Поздравявам своя отбор за начина, по който се защитаваше и нападаше. "

"В продължение на седмици се представяме великолепно. Да доминираш срещу намиращия се в толкова добра форма Майнц и да го победиш е страхотно", добави Томас.