Аугсбург поведе, но загуби от Борусия Дортмунд с 1:3 в среща от 27-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "WWK Арена".

"Жълто-черните" изиграха изключително слабо първо полувреме и след четвърт част игра вече бяха изоставащи в резултата заради гола на Финбогасон. Все пак точно преди паузата Мхитарян успя да изравни.

Момчетата на Томас Тухел решиха мача във втората половина на второто полувреме, когато изригнаха с два гола за пет минути. В герой се превърна дълбоката резерва Адриан Рамос, който първо асистира за Кастро, а след това вкара с левачката.

Рурци събраха 64 точки и изостават на пет от лидера Байерн Мюнхен. Аугсбург остава над чертата с 27 пункта, но точно толкова имат 16-ият Хофенхайм и 17-ият Айнтрахт.


Възпитаниците на Маркус Вайнцирл започнаха двубоя много агресивно и още в седмата минута Каюби преодоля защитата на гостите, за да отправи топовен изстрел, но Роман Бюрки спаси.

Малко след като измина четвърт час обаче прошка за кандидат-шампиона нямаше. Отново Каюби се оказа в центъра на опасната ситуация, като този път той подаде на далечната греда за Финбогасон и той реализира на празна врата.

Играта на Борусия изобщо не се получаваше и трябваше да измине половин час игра, докато се стигне до първия удар към вратата на Манингер, който имаше една намеса с топката. Адриан Рамос засече с глава, но изключително неточно.

Нури Шахин шутира неточно при опит да изненада вратаря на домакините, а на отсрещната врата Коо буквално подаде кълбото в ръцете на Бюрки. Пет минути преди края Марко Ройс излезе срещу Манингер, но стражът изби в корнер.

Все пак в последната минута на първото полувреме Борусия изравни резултата след хубаво включване на Хенрих Мхитарян. Арменецът подаде за Ройс, който пусна за Шахин и турчинът изведе "Мики Гредата" на добра позиция. От паднало положение Мхитарян прати кълбото в долния десен ъгъл с левачката.

В началото на второто полувреме Борусия отново изглеждаше твърде пасивен. Марко Ройс беше изваден на почивката и гостите изглеждаха доста безидейни и плахи. Нури Шахин пробва прострелно центриране от аутлинията, но Манингер улови. После Пишчек би много неточно.

Рурци сътвориха бърза контраатака преди изтичането на един час игра, но получилият на далечната греда Адриан Рамос стреля много неточно.

Двайсетина минути преди края на редовното време Борусия сътвори пълен обрат. Рамос получи в наказателното поле и не си спря добре, но все пак овладя и върна към Гонсало Кастро. Последният стреля технично в десния ъгъл и не остави шансове на Манингер!

Четвърт час преди края на мача се стигна до още един гол за гостите. Адриан Рамос напредна и би с левачката, но след рикошет спечели само корнер. Пак колумбиецът нанесе удар с глава при изпълнение на ъгловия удар, но Манингер спаси. Топката се върна у тарана, който не сбърка с левия крак.

До края не се случи нищо интересно и Борусия изкова своята победа №20 през този сезон в Бундеслигата.

 

Аугсбург - Борусия Дортмунд 1:3

1:0 Алфред Финбогасон - 16'
1:1 Хенрих Мхитарян - 45'
1:2 Гонсало Кастро - 69'
1:3 Адриан Рамос - 75'

 

Аугсбург: Манингер, Клаван, Хонг, Верхаег, Макс, Байер (Фойлнер - 46'), Кор, Гаувелеу, Коо (Бобадия - 78'), Каюби (Есвайн - 89'), Финбогасон

Дортмунд: Бюрки, Хумелс, Сократис, Дурм, Пишчек, Вайгъл, Шахин (Паслак - 68'), Кагава (Ляйтнер - 61'), Мхитарян, Ройс (Кастро - 46'), Рамос