Борусия Дортмунд победи Вердер Бремен с 3:2 в невероятен в мач от 28-ия кръг на Бундеслигата, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".

"Жълто-черните" имаха огромно превъзходство и откриха резултата малко след почивката чрез дежурния си реализатор Пиер-Емерик Обамеянг, но последва сензационен обрат.

Прибраният Вердер първо изравни случайно след автогол на Гонсало Кастро, а пет минути след това Златко Юнузович смълча трибуните с прецизно изпълнение в пеналта.

Все пак Борусия реагира незабавно и сътвори нов пълен обрат в двубоя. Шинджи Кагава засече от движение при подаване на Марсел Шмелцер, а пет минути по-късно резервата Адриан Рамос "взриви" трибуните минута и половина след влизането си на терена.

Борусия Дортмунд събра 67 точки и изостава на пет от лидера Байерн. Вердер Бремен е 14-и в таблицата с 28 пункта на сметката с


Двата отбора започнаха сравнително спокойно, а Борусия постепенно взе инициативата и пренесе играта в половината на своя противник. Хенрих Мхитарян проби и след получил се рикошет топката стигна до Пиер-Емерик Обамеянг, но той стреля покрай лявата греда.

Точно преди да измине четвърт час игра вратарят на "бременските музиканти" Видвалд направи фантастично спасяване. Марко Ройс показа невероятен поглед върху играта и разкъса защитата на гостите с прекрасен пас за Ерик Дурм. Той си пое и шутира веднага, но в тялото на вратаря.

Обамеянг отправи страховит изстрел с левачка от дистанция, но отново Видвалд се намеси, а в средата на първата част Дурм се полакоми и направи слаб завършек на отлична акция. Ерик получи от Гонсало Кастро и можеше да подаде на Ройс вляво, или на Обамеянг вдясно, но би над целта от петнайсетина метра.

В заключителната част на първото полувреме Борусия натисна здраво, но така и не можеше да отбележи. Неточни удари отправиха Дурм, Шмелцер и Вайгъл, а задната ножица на Обамеянг срещна тялото на ранител. При снаряда на Кастро пък Видвалд беше на висота.

Момчетата на Томас Тухел откриха резултата при първата си сериозна атака след почивката. Марко Ройс беше в основаната с точно подаване, а Обамеянг завърши атаката с технично изпълнение, копвайки над вратаря.

Последваха две нови добри атаки за домакините, но Марко Ройс шутира много високо, а след това Дурм би във вратаря, вместо да чукне към Марко.

В 69-ата минута Вердер изравни резултата напълно случайно след автогол, като всичко започна от неразчетеното излизане на вратаря Бюрки. Той не се ориентира, не успя да боксира и панически изби в корнер. При изпълнението му се получи разбъркване от тела, Галвес стреля неточно, но от крака на Гонсало Кастро топката влезе във вратата на рурци.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/jB6Iydo7wxk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пет минути след това Вердер нанесе втори удар. Влезлият като резерва Йозтунали беше спънат, но се изправи и подаде на Златко Юнузович, който разстреля Бюрки с удар в левия ъгъл.

Реакцията на домакините обаче беше светкавична. Марсел Шмелцер получи отляво и центрира по земя, за да намери влезлия като резерва Шинджи Кагава. Японецът засече от движение с левачката и изравни.

За да бъде драмата пълна, в 82-ата минута още една резерва прикова погледите към себе си. Появилият се на терена малко преди това Адриан Рамос се оказа най-съобразителен и реализира с глава.

Борусия натисна в търсене на нов гол, но на два пъти Пулишич не успя да намери верния отговор. В 90-ата минута пък Юнузович можеше отново да попари домакините, но шутира покрай дясната греда.

 

Борусия Дортмунд - Вердер Бремен 3:2

1:0 Пиер-Емерик Обамеянг - 53'
1:1 Гонсало Кастро - 69', автогол
1:2 Златко Юнузович - 74'
2:2 Шинджи Кагава - 77'
3:2 Адриан Рамос - 82'

 

Борусия Дортмунд: Бюрки, Бендер, Гинтер, Пишчек, Шмелцер (Рамос - 80'), Вайгъл, Дурм (Кагава - 74'), Кастро, Мхитарян, Ройс (Пулишич - 80'), Обамеянг 

Вердер Бремен: Видвалд, Галвес, Вестергаард, Гебре Селасие, Гарсия (Йозтунали - 65'), Щернберг, Ятабаре (Лоренцен - 85'), Фриц, Грилич, Юнузович, Уджа (Фрьоде - 86')