Капитанът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс направи първо коментар след като неговият трансфер в Байерн Мюнхен беше обявен официално.

Куриозното е, че след 8 години и половина в Дортмунд, световният шампион шампион ще изиграе последния си мач за Борусия именно срещу баварския колос, откъдето тръгна за големия футбол. Това ще стане на 21 май, във финала за Купата на Германия в Берлин.

"Решението ми да напусна Борусия Дортмунд след успешни осем години и половина изобщо не беше лесно. Винаги съм бил и все още съм горд да нося фланелката на Борусия, както и това да бъда част от този изключителен отбор", поясни Матс.

"Преди да се завърна в своя роден град през лятото, всички ние имаме една голяма обща цел - отново да донесем купата на Германия в Дортмунд и с феновете на Борусия да отпразнуваме заедно този успех."

"И за целта ще дам всичко от себе си, както ще го сторят и моите съотборници. От все сърце благодаря на съотборниците си, на всички служители на Борусия и на феновете за дългото и прекрасно време в черно-жълто", допълни Хумелс.