Германският вицешампион Борусия Дортмунд направи пореден трансферен удар, привличайки турския национал Емре Мор от датския Нордселанд до лятото на 2021 година.

18-годишният футболист е смятан за един от най-големите таланти в европейския футбол и към него имаше голям интерес от редица клубове. Наричан е "Турският Меси".

Мор е роден в Дания и представя страната в националния отбор до 19-годишна възраст, но след това избира да играе за Турция. През миналия месец той дебютира за комшиите и заслужи право да играе на Евро 2016.

"Емре Мор е изключително надарен футболист, който е сред най-вариативните млади играчи. Той притежава огромен потенциал за развитие", коментира спортният директор на Борусия Михаел Цорк. Самият футболист изрази задоволството си от трансфера в социалната мрежа Инстаграм. 

"Борусия е фантастичен клуб с изключителни фенове. Много съм щастлив, че ще мога да продължа кариерата си тук и нямам търпение да се запозная с новите ми съотборници", заяви Мор пред клубния сайт. От клуба не съобщиха сумата, платена на Норсийланд за правата на тийнейджъра.

Турчинът става петото ново попълнение на "жълто-черните" за новия сезон след Микели Мерино, Осман Дембеле, Марк Бартра и Себастиан Роде.