Дългоочакваното завръщане на Марио Гьотце в Борусия Дортмунд предизвика вълна от коментари. Феновете на тима са разделени в мнението си за техничаря. Някои го наричат предател, други са готови да му дадат втори шанс след бягството в Байерн преди три години.

Днес се очаква Супер Марио да премине задължителния медицински тест и да подпише договор до 2020 година с клуба, в който изгря за големия футбол.

"Скъпи фенове на Борусия, когато преминах от Дортмунд в Байерн през 2013 година, решението ми беше напълно осъзнато и няма да се крия зад него. Три години по-късно съм вече на 24 и гледам по различен начин на нещата и на решението си в онзи момент", сподели Марио на профила си във Фейсбук.

"Напълно разбирам факта, че много фенове не можеха да приемат моето решение. Избрах неособено лекия път да се завърна в своя дом, но ще се опитам да убедя с играта си всички, дори онези, които не са готови да ме приемат обратно с отворени обятия. Целта ми е отново да играя най-добрия си футбол. За всички нас, за клуба и за феновете", допълни Гьотце.

Повече от интересно е как ще бъде посрещнат офанзивният полузащитник при първия си мач на стадион "Сигнал Идуна Парк". След трансфера му в Байерн стотици фенове на Борусия публично изгориха фланелката с неговото име и го сравниха с Юда.