Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке поясни, че клубът не е готов да плати на всяка цена исканата сума за желан футболист, въпреки отличната финансова ситуация в клуба.

През последните седмици за трансфер на стадион "Сигнал Идуна Парк" беше спряган Йомер Топрак, за когото Байер Леверкузен поиска цели 25 милиона евро.

В същото време Вацке коментира донякъде с ирония, че Борусия има готовност пак да стане шампион, но само ако Байерн Мюнхен реши да си даде почивка.

"За Борусия Дортмунд не важи възможността треньорът да изготви списък с имена, които мениджърите да купят. Ние дискутираме плановете си много конструктивно", коментира Вацке.

"През този трансферен прозорец ние счетохме, че исканията на Байер Леверкузен за Йомер Топрак не отговарят на пазарните принципи. Ние не сме готови да платим всяка сума, която ни се поиска."

"Борусия Дортмунд притежава гена на победител, винаги е печелил трофеи и ще продължава да го прави. Когато Байерн реши да си даде почивка, тогава искаме ние да сме шампиони. Но не мисля, че още е дошло това време", добави Вацке.