Борусия Дортмунд - Дармщадт, среща от третия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време.

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Бартра, Пишчек, Шмелцер, Герейро, Паслак
Полузащитници: Роде, Вайгъл, Кастро, Мор, Кагава, Гинтер, Пулишич, Гьотце, Шюрле, Шахин
Нападатели: Дембеле, Обамеянг, Рамос
Контузени: Суботич, Дурм, Бендер, Ройс
Под въпрос: Шюрле


Прогноза на Gol.bg:

След гръмката си победа с 6:0 във Варшава Борусия Дортмунд приема Дармщадт в търсене на задължителен успех, който да измие срама от поражението в Лайпциг.

На полска земя през седмицата "жълто-черните" изглеждаха повече от впечатляващи, но за това допринесе и отворената игра на Легия. От Дармщадт се очаква доста по-затворен футбол и въпросът е дали Марио Гьотце и компания ще намерят свободните пространства.

Борусия спечели 19 от последните си 22 домакински мача в Бундеслигата, но преди близо една година "лилиите" измъкнаха точката на този стадион с попадение в последната минута.

Само в един от 7 мача срещу този противник Дортмунд не е вкарвал гол. Това се случи през 1979 година (0:0). В останалите 6 срещи Борусия вкарва поне по два гола, а освен това има два успеха и две ремита пред своя публика в четири мача срещу Дармщадт. 

През този сезон Борусия трябва да внимава с "жокерите" в Бундеслигата, защото и двата гола във вратата на Роман Бюрки бяха вкарани от резерви - Муто и Кейта. За капак асистенции записаха също играчи, влезли от пейката - Де Блазис и Бърк.

Ако играта на рурци потръгне от самото начало е твърде вероятно да станем свидетели на разгромна домакинска победа, каквато очакваме.

 

Резултат: Борусия Дортмунд - Дармщадт 4:1