Волфсбург яде здрав пердах от Борусия Дортмунд, губейки с 1:5 в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата, игран на стадион "Фолксваген Арена".

"Жълто-черните" изиграха вихрено първо полувреме и набързо поведоха с два гола чрез Герейро и Обамеянг, като португалецът записа и асистенция. Това се оказаха и първите голове във вратата на "вълците" този сезон.

Борусия се отпусна и макар да мина между капките преди паузата, в първите минути на втората част Дидави намали пасива на своите. Това обаче разгневи гостите и те вкараха два бързи гола чрез Осман Дембеле и Обамеянг, получили подавания от Гонсало Кастро.

Четвърт час преди края се разписа и бекът Лукаш Пишчек, като неговият гол качи рурци на върха в таблицата с актив от 9 точки. Волфсбург е девети с пет пункта. За първи път в своята история Борусия постига три поредни победи, в които е реализирал поне по пет гола.


"Вълците" не бяха допускали гол през този сезон в първенството, но още в четвъртата минута Борусия разпечата вратата им. Рафаел Герейро беше намерен от Марк Бартра и европейският шампион с Португалия реализира в близкия ъгъл след лек рикошет.

Домакините бяха близо до изравняване на резултата малко по-късно след пробив на бившия футболист на рурци Якуб Блашчиковски. Енрике отправи удар, който беше спасен от Бюрки, а Марио Гомес не успя да направи добавка, защото не стигна до топката.

Четвърт час след началния съдийски сигнал вицешампионите удвоиха преднината си след изпълнение на тъч. Герейро отклони с пета за голмайстора на тима Пиер-Емерик Обамеянг, който финтира бранител и вкара в десния ъгъл.

Малко след това Осман Дембеле нахлу в наказателното поле и финтира бранител, пускайки за Марсел Шмелцер. Германецът обаче изигра ситуацията като типичен бек, защото останал сам срещу вратаря, би право в него.

Момчетата на Дитер Хекинг се втурнаха отново напред в средата на първото полувреме. Юлиан Дракслер стреля много ефектно от въздуха, но топката профуча покрай десния страничен стълб. По-късно Герхардт би мощно, но на метър над целта.

До края на първото полувреме вратарят на гостите Бюрки спаси три силни удара към вратата му, отправени от Гомес, Родригес и Арнолд.

Пет минути след почивката Волфсбург беше буквално на сантиметър от отбелязване на гол! Дракслер остана сам около гредата, но Бюрки направи феноменално спасяване. Гомес пробва добавка, но топката беше избита на самата голлиния!

В 53-ата минута обаче заспалата защита на Борусия си получи наказанието. Сегуен центрира в наказателното поле и Даниел Дидави върна своите в мача. Малко след това Дракслер пробва рефлекса на вратаря.

Устремът на домакините обаче беше спрян от разкошна контра на Дортмунд. Герейро изведе Гонсало Кастро с феноменален разсичащ отбраната пас и последният пусна вдясно за Осман Дембеле, вкарал на празна врата.

Веднага след това повратливият Дембеле можеше да вкара още един гол, но след като финтира защитник, би в тялото на Кастеелс! 

Беше изминал един час игра, когато Кастро записа още една асистенция. Той получи вдясно и макар да излезе на добра позиция за стрелба, не се полакоми и подаде за Обамеянг. Габонецът се възползва и вкара на празна врата.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/yEJF9JhL9s8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В 73-ата минута се разписа и бекът на гостите Лукаш Пишчек, който засече с глава центриране от корнер. Това се оказа и десети гол за поляка с екипа на рурци и с него тимът се изкачи на върха в Бундеслигата.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/la3G93J6T-o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Двата тима намалиха темпото в оставащото време до края и не създадоха други чисти голови положения.

 

Волфсбург - Борусия Дортмунд 1:5

0:1 Рафаел Герейро - 4'
0:2 Пиер-Емерик Обамеянг - 16'
1:2 Даниел Дидави - 53'
1:3 Осман Дембеле - 58'
1:4 Пиер-Емерик Обамеянг - 62'
1:5 Лукаш Пишчек - 73'

 

Волфсбург: Кастеелс, Брума, Волшайд, Виериня (Калиджюри - 63'), Родригес, Герхардт, Арнолд (Сегуен - 46'), Блашчиковски, Дракслер, Енрике (Дидави - 46'), Гомес

Борусия Дортмунд: Бюрки, Бартра (Гинтер - 11'), Сократис, Шмелцер, Пишчек, Вайгъл, Герейро, Пулишич (Кастро - 46'), Гьотце (Роде - 69'), Дембеле, Обамеянг