Коафьор идва специално от Париж, за да му оформя прическата. За пазар и парти в Милано го вози частен самолет. А когато спонтанно му се прииска да иде на море, дестинацията е Ибиса.

Това е шареният свят на звездата на Борусия Д Пиер-Емерик Обамеянг (27 г.), който тези дни беше временно отстранен от отбора за неспазване на режима. Свят, който има толкова общо с този на обикновените фенове на "жълто-черните", колкото и Доналд Тръмп с Далай лама.

Нападателят от Габон живее в охолство и е маниак на тема дизайнерски дрешки. С годишна заплата от 7,5 млн. евро той може да си позволи почти всичко. Затова и изцепките му в Дортмунд не са една и две. Особено зад волана на любимите му спортни коли. И глобите, които му налагат, не му правят никакво впечатление.

Затова и тези дни от Борусия Д му измислиха правилно наказание - да не участва в домакинския мач от Шампионската лига срещу Спортинг Л (1:0). Така, вместо да блесне на най-голямата световна футболна сцена, разглезеният африканец се оказа на трибуните на "Сигнал-Идуна-Парк".

Всички фенове на стадиона и пред телевизора говореха за наказанието му и със сигурност го е заболяло. Сигналът от клуба е повече от ясен - изцепките му (включително перманентни закъснения) повече няма да бъдат търпени. От наказанието би трябвало да има ползва. Освен ако Обамеянг съзнателно не търси преждевременна раздяла с Борусия Д напук на договора му до лятото на 2020 г. Такива подозрения вече има. А и отборът, в който желае да се премести, е добре известен - Реал М!

Именно търсенето на провокация е единствената възможна теза в историята с полета му с частен самолет до Милано. Миналата неделя треньорът Тухел изрично му е забранил да пътува до Милано, но въпреки това Пиер-Емерик е "яхнал" самолета, за да празнува рождения ден на жената на брат си Вили, като са направени и множество снимки, които се озовават в социалните мрежи.

На другия ден нападателят на Борусия Д се е хвърлил да напазарува още дрехи. Връща се в Дортмунд чак във вторник сутринта и закъснява с 8 мин за тренировка. След което е изваден от групата за мача със Спортинг и го глобяват с 40 хил. евро.

Полза никаква, защото Обамеянг продължава с провокациите. И първо подразни всичко живо с червеното си Ферари, следвано от златисто Порше Панамера, с което се возят братята му, след мача в сряда. А на другата сутрин историята се повтори, само че преди възстановителната тренировка на клубната база. Което говори само едно - нападателят ще направи и невъзможното да свали цената от 80-100 млн. евро, която му иска Борусия Д.