Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел остана доволен от продукцията на своите момчета, които разбиха Борусия Мьонхенгладбах с 4:1. Хвалбите на Томас идват само седмица след жестоката му критика срещу играчите.

Специални суперлативи си заслужи Осман Дембеле, който се отчете с гол и асистенция, но участва в атаките и за другите две попадения.

"Представянето ни днес беше завършено. Срещу Гладбах е много трудно да се защитаваш агресивно. Затова трябваше да сме много прилежни в атака. Нашите трима нападатели се справиха отлично с поставената задача", започна Тухел след успеха.

"С останалите седем полеви играчи трябваше да останем много плътно до противника. Ние успяхме да задържим в рамките на целия мач тази агресия в защитата си и да останем компактни. Победата ни е напълно заслужена. Завършен мач по всички параграфи."

"Осман Дембеле изигра един от най-добрите си мачове днес. Участваше в работата в отбрана, задържаше топката и се справяше добре в ситуациите и правеше разликата. Много сме щастливи, че той е тук."

"Нури Шахин има проблеми в коляното. Ядоса се много заради ранната си смяна. Преди това бях взел трудни решения за него и игровите му минути бяха малко. Излезе със сълзи на очи", допълни специалистът.