Борусия Дортмунд - Волфсбург, мач от 21-ия кръг на германската Бундеслига, стадион "Сигнал Идуна Парк, днес от 16:30 часа българско време

 

Групата на Дортмунд:

Вратари: Бюрки, Вайденфелер

Защитници: Пишчек, Сократис, Гинтер, Бартра, Шмелцер, Парк, Бърнич, Дурм

Халфове: Вайгл, Герейро, Пулишич, Кагава, Паслак, Дембеле, Мерино, Кастро

Нападатели: Обамеянг, Ройс, Шюрле, Исак

Контузени: Бендер, Шахин, Гьотце, Мор, Роде
Наказани: няма

 

Прогнозата на Gol.bg:

Борусия Дортмунд изкара тежка седмица, след като загуби срещу последния в Бундеслигата, а няколко дни по-късно бе сразен в Лисабон от Бенфика в осминафиналите на Шампионската лига.

Тимът на Томас Тухел трябва да се стяга, тъй като е замесен в люта битка за четворката в първенството. В същото време Волфсбург взе глътка въздух с успех 2:1 над Хофенхайм в миналия кръг след три поредни зяагуби и вече е на шест точки от зоната на баража за оставане в елита.

Тухел има някои дилеми около състава, тъй като Сократис и Рафаел Герейро до последно ще под въпрос за двубоя. Евентуалните им заместници ще бъдат Гинтер в центъра на отбраната и Кагава в халфовата линия.

През седмицата се чуваше, че Марио Гьотце е близо да завръщане в игра, но той все още наваксва с кондицията във фитнеса. В лазарета на Дортмунд са още Бендер, Сахин, Емре Мор и Роде. За Волфсбург мача пропускат Азауи, Мьобиус, Осимен и Гилавоги.

Последните мачове на "вълците" срещу Борусия бяха кошмарни. Дортмунд разби съперника на два пъти с по 5:1 като гост и домакин. "Жълто-черните" имат предимство в сблъсъка - 21 победи, 9 равенства и 10 загуби, сочи статистиката, като единствено Байерн Мюнхен в Бундеслигата има по-добри показатели срещу Волфсбург.

Дортмунд е в серия от цели 30 мача без загуба на своя стадион, като за последно загуби на "Сигнал Идуна Парк" от Байерн през април 2015 г. Борусия не пропуска да вкара на "вълците" в последните 15 мача по между им.  Всичко в цифрите предвещава нова домакинска победа, макар и не толкова гръмка този път.

Резултат: 2:1