Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел е на мнение, че неговите момчета са имали сили за трите точки днес, но си тръгват с празни ръце от Берлин заради липсата на прецизност и концентрация.

"Започнахме добре, имахме две големи положения, но не поведохме и вместо това им подарихме първия гол. Това усложни позицията ни. През първото полувреме имахме 0 удара в рамката на вратата им", започна специалистът.

"След почивката доминирахме в центъра и най-после се възползвахме от свое положение. После имахме чудесна възможност за двоен удар, но не се възползвахме. А трябваше да го вкараме, защото тогава мачът ставаше друг."

"Представянето ни беше добро, но резултатът е дразнещ. Липсващата ни ефективност ни костваше трите точки. Не бяхме достатъчно концентрирани. Не трябва да сме толкова напрегнати пред гола, все пак през сезона имаме 53 попадения на сметката си. В края загубихме заслужено."

"Първият гол на Херта е по вина на Матиас Гинтер и му прави чест, че си признава, но не загубихме само заради него. Ние можехме и трябваше да водим в резултата. Не обвинявам Роман Бюрки за втория им гол, защото макар да беше насочена към вратарския ъгъл, топката беше изстреляна прецизно и от малко разстояние", добави Томас.