Настава време разделно в Борусия Дортмунд. Както е известно, през последните дни треньорът Томас Тухел и изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке си размениха реплики чрез медиите, което говори все по-ясно за раздяла на специалиста с рурския клуб през лятото.

Авторитетният вестник Süddeutsche Zeitung обаче стига още по-далеч и налива масло в огъня. Изданието цитира футболисти на Борусия, пожелали анонимност. 

"Когато си хвален от треньора си, не можеш да очакваш дори да не попаднеш в състава за следващия мач", е споделил единият от играчите.

Друг е добавил пред вестника: "След атентата срещу автобуса ни изобщо не можем да говорим за близка връзка и човешко отношение между нас и треньора".

Още един футболист на "жълто-черните" се е включил с мнение за ситуацията на стадион "Сигнул Идуна Парк": "Не е за вярване колко промени на системата на игра се правят по време на мача. Две тактически промени се извършват още на почивката".

Според медиите в Германия Тухел ще си тръгне от Дортмунд през лятото, въпреки елиминирането на Байерн Мюнхен в полуфиналите за Купата на Германия и почти сигурното директно участие в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

"Специалистът е изолиран в собствения си отбор", се казва в материал на германската телевизия Sport1. Смята се, че в момента клубът е разцепен на два лагера. Част от играчите твърдо подкрепят Тухел, а другата група са зад боса Вацке.

Сред първите е защитникът Сократис, който обвини УЕФА, че е насрочила мача с Монако 24 часа след бомбената атака срещу автобуса на отбора. Мнението на гръцкия футболист беше и косвена критика към Вацке.

Последният обаче получи публичната подкрепа на президента на клуба Райнхард Раубал: "Ханс-Йоахим не е взел еднолично решението кога да се проведе мачът с Монако. Аз също бях там и участвах в дискусията".

Интересното е, че за двата си сезона начело на Борусия Тухел постигна изключителни неща:
- 62% спечелени мачове (41 от 66) в Бундеслигата - клубен рекорд!
- 36 поредни домакински мача без загуба в Бундеслигата - клубен рекорд!
- 2.1 точки на мач средно в Бундеслигата - клубен рекорд!
- второ поредно класиране във финала за Купата на Германия. Така за четвърти пореден път Борусия ще играе за трофея - абсолютен рекорд в германския футбол!