Борусия Дортмунд не върви особено добре в летните си контроли, след като вчера загуби с 0:1 и от италианския Аталанта. Изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке обаче намери позитивите в лицето на завърналия се след проблеми с обмяната на веществата Марио Гьотце.

"Той играе освободено и постепенно намира ритъма си. Чувства се добре и важен за отбора. Разбира се, че ще отнеме още време, докато Марио напипа най-добрата си форма, но той прави стъпки в правилната посока", каза пред вестник "Билд" босът по адрес на Гьотце, който вчера излезе с капитанската лента.

"Най-трудната фаза беше да се открие какъв точно е проблемът. Аз се възхитих на Марио колко положителна беше реакцията му след като стана ясно, че страда от проблеми с обмяната на веществата. Той има качества, които малцина притежават. С 80-90% от своите възможности той е изключителен играч. Той е футболист на инстинкта, а такива има много малко в наши дни."

"Марио усеща, че треньорът има голямо доверие в него. Химията между двамата се получава и това му се отразява много добре", завърши Вацке, отправяйки медийна "стрела" към предшественика на Петер Бос - Томас Тухел.