Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен, мач за Суперкупата на Германия. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер, Райман
Защитници: Сократис, Бартра, Топрак, Пишчек, Паслак, Суботич, Загаду, Бесте
Полузащитници: Кастро, Роде, Пулишич, Кагава, Шахин, Ларсен, Дахуд, М. Гьотце
Нападатели: Обамеянг, Дембеле, Исак, Филип
Контузени: Шмелцер, Дурм, Герейро, Мор, Ройс, Шюрле

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Фрюхтъл, Вайнкауф
Защитници: Хумелс, Мартинес, Зюле, Кимих, Рафиня, Ф. Гьотце, Фридъл
Полузащитници: Толисо, Руди, Ренато, Рибери, Видал, Коман, Бенко
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Извън групата (назад с подготовката): Нойер, Боатенг, Робен
Контузени: Алаба, Бернат, Тиаго, Хамес

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Най-успешните германски клубове през този век излизат един срещу друг за трофея за пети път в последните шест години, като в този период от време имат по два успеха.

Това са и най-успешните клубове за Суперкупата на Германия, триумфирали точно по пет пъти. Красивият трофей е с височина 53 сантиметра, тежи 5.5 килограма и това е първото официално отличие за новия сезон.

През миналата година баварците спечелиха на този стадион с 2:0 срещу Борусия, но преди това загубиха два пъти от "жълто-черните" за суперкупата с обща голова разлика 2:6. Байерн може да защити трофея за първи път в историята си и да се нареди до дортмундци и Вердер Бремен. За първенеца на Германия това е шесто поредно участие в мача за суперкупата, което е абсолютен рекорд.

Байерн спечели пет победи в последните си десет официални сблъсъка с Борусия, като в останалите допусна само две поражения. В 116 официални мача между тези два клуба от 1963 година насам мюнхенци имат 54 успеха срещу 32 загуби.

Срещата е изключително трудна за прогнозиране, защото и двата отбора се представиха слабо в летните си контроли. Байерн записа невижданите пет загуби в шест мача, а Борусия постигна два успеха в същия брой проверки. 

И двата отбора имат обичайните за тях през последните години проблеми с контузени футболисти, което не може да им позволи да демонстрират пълния си потенциал. Наличната класа в редиците на днешните съперници все пак е предпоставка да гледаме динамичен и непредсказуем двубой. При равенство в редовното време се преминава към директно изпълнение на дузпи и нашата прогноза е за подобно развитие.

 

Резултат: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 1:1, 5:4 след изпълнение на дузпи