Хамбургер - Борусия Дортмунд, среща от петия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Фолкспаркщадион", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Топрак, Пишчек, Суботич, Загаду
Полузащитници: Кастро, Вайгъл, Пулишич, Кагава, Шахин, Гьотце, Дахуд
Нападатели: Обамеянг, Исак, Филип, Ярмоленко
Контузени: Дурм, Шмелцер, Герейро, Роде, Ройс, Шюрле, Бартра, Толян
Извън групата: Ларсен, Санчо

Гледайте мача на живо в интернет ТУК!


Прогноза на Gol.bg:

Лидерът в таблицата преди началото на кръга Борусия Дортмунд гостува на единствения отбор, който е бил участник в германския елит без никакво прекъсване. Северняците направиха силен старт от две победи, но не взеха точка в последните си два мача.

Сблъсъкът между днешните противници почти винаги е гаранция за истинско зрелище. В досегашните 100 двубоя между тези два отбора в Бундеслигата са паднали рекордните 358 гола, като това съперничество е №1 по отношение на отбелязаните попадения. И двата отбора са любимите си жертви при вкараните голове, където имаме уникално равенство - 179:179.

Друг любопитен момент е, че двата тима имат точно по 36 успеха в директните мачове досега, като Борусия има само две победи в последните си 11 гостувания тук, но какви - с 5:1 през 2012 година и с 5:2 през миналия сезон.

"Жълто-черните" се намират в серия от три поредни успеха над Хамбургер с обща голова разлика 11:2, но в предходните седем мача бяха изковали само една победа, при цели пет допуснати поражения.

Този двубой винаги е бил напълно непредсказуем и крайният резултат няма нищо общо с моментната форма. Допълнителен блясък на съперничеството се придава от статута на двата клуба, защото те са бивши европейски шампиони.

И в двата лагера страдат заради куп контузени футболисти. Гостите са без Дурм, Шмелцер, Герейро, Роде, Ройс, Шюрле, Бартра и Толян, а домакините няма да могат да използват Костич, Николай Мюлер, ван Дронгелен, Хънт и Тьолке. Все пак ще заложим на знак "2", който изглежда по-логичен с оглед факта, че рурци все още нямат допуснат гол и за първи път от доста време демонстрират стабилност в отбрана.

 

Резултат: Хамбургер - Борусия Дортмунд 1:2