Магдебург - Борусия Дортмунд, мач от втория кръг за Купата на Германия. Стадион "MDCC-Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Бартра, Толян, Шмелцер, Загаду, Суботич
Полузащитници: Кастро, Вайгъл, Пулишич, Кагава, Шахин, Гьотце, Дахуд, Герейро, Санчо, Ларсен
Нападатели: Обамеянг, Исак, Филип, Ярмоленко, Шюрле
Контузени: Дурм, Пишчек, Роде, Ройс, Тапрак
Под въпрос: Шмелцер, Дахуд, Герейро, Шюрле, Обамеянг

Гледайте мача на живо в интернет ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд е тежък фаворит на хартия срещу третодивизионния си противник, но резултатите напоследък не говорят в полза на "жълто-челните".

Петер Бос изведе Борусия до най-силния старт в клубната история, но последните резултати са изключително разочароващи. Рурци загубиха пет точки в последните два шампионатни кръга, а в Шампионската лига имат само една точка от три изиграни двубоя.

Магдебург се намира на второ място в таблицата на трета лига, но в последния кръг беше сразен класически от гостуващия Унтерхахинг.

Дортмундци имат една среща с Магдебург за Купата на Германия, като тя се състоя преди десет години. Тогава елитният отбор очаквано спечели с 4:1 в мач от първи кръг и по-късно достигна до първия си финал в надпреварата след 19 години чакане.

До последно под въпрос се очаква да бъде головата машина на Борусия Пиер-Емерик Обамеянг, който е измъчван от мускулна контузия. Когато габонецът не бележи, Дортмунд има само четири победи за последната година и половина. Смятаме, че и без него гостите ще постигнат победа в редовното време.

 

Резултат: Магдебург - Борусия Дортмунд 0:2