Голмайсторът на Бундеслигата от миналия сезон Пиер-Емерик Обамеянг е твърдо решен да се махне от Борусия Дортмунд през зимата и вече си търси нов отбор, пише вестник "Билд".

Габонецът е разочарован от случващото се в клуба и иска да форсира свой трансфер още по средата на сезона. Той си изкара глупав червен картон при зрелищното равенство 4:4 с Шалке, в което "миньорите" се оказаха морални победители. Те изковаха точката в 94-ата минута, след като още в 25-ата минута изоставаха с цели четири чисти гола.

Грубият фаул на Обамеянг срещу Харит при резултат 4:2 му донесе втори жълт картон и след мача вратарят на Борусия Роман Вайденфелер публично разкритикува съотборника си с думите "Това беше много глупаво".

Между Обамеянг и Борусия Дортмунд вече има огромно напрежение, което се засилва и от издънките на тима през последните месеци. Нападателят дори беше суспендиран срещу Щутгарт заради лоша дисциплина и сега клубът е готов най-после да го продаде срещу 60 милиона евро.

Изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке пък се опита да намали стреса в съблекалнята и защити снайпериста: "Не ми харесва отношението към Оба през последните седмици. В дербито видях, че той се хвърли здраво в мач и навярно заради това беше изгонен. Колко често ни е спасявал з*дника?"