Треньорът на Борусия Дортмунд Петер Бос призна, че нещо в играта на отбора липсва, след като бяха спечелени само две точки в последните шест кръга. 

Столът на холандеца започна да се клати сериозно след Рурското дерби миналата седмица, в което Борусия дръпна с 4:0 на Шалке до 25-ата минута, но не успя да победи и записа пореден срамен резултат през кампанията.

"Липсва ни нещо и това е очевидно. Това, което стана срещу Шалке, не може да ни се случва отново. През първото полувреме всичко беше налице, но през второто не играхме футбол. Обикновено причината не е само една", коментира Бос.

"Борил съм за оцеляване с малки клубове и това е различен тип напрежение, още по-лошо от това сега. Защото знаеш, че рискуваш работни места при евентуално изпадане."

"Имаме доста опции за заместник на Обамеянг. Не става дума само за наказанието му, той има проблеми с бедрото и затова получи няколко дни почивка. Ще тренира с отбора в неделя."

"Дербито с Шалке беше един шок за нас, както и за феновете, които не подкрепят Борусия Дортмунд. Анализирахме внимателно и в детайли случилото се. Не само този мач, но и цялата фаза, в която не постигнахме победа", добави Бос преди утрешното гостуване на намиращия се в добра форма Байер Леверкузен.