Носителят на Златната топка за 1996 година Матиас Замер стана поредното голямо име във футбола, което оплю нападателя на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг.

Габонецът е свързван с трансфер в Арсенал, който предлага 50 милиона евро за правата му, докато Борусия Дортмунд иска 70 милиона евро. Смята се, че габонецът вече е договорил личните си условия с "артилеристите" за 10 млн. евро на сезон.

"В момента по всичко личи, че солидарността липсва, наблюдава се тенденция. Ако някъде даде футболист се бунтува, но даден голям клуб е готов да го вземе, ние говорим за това, което спомена Юп Хайнкес - липса на морал, липса на ценности. Тази "гнила ябълка е била мързелива в клуба си, но вече се представя в нова светлина в новия си отбор", изригна Замер.

"Клубовете позволиха да се влияят от силата на парите и да загърбят морала. Това не е здравословно. Не мисля, че клубовете нямат шанс. Парите са Дяволът във футбола. Играчът трябва да спазва параметрите на договора си. В момента ситуацията е извън контрол и играчите погазват правилата."

"И тук искам да вкарам Байерн Мюнхен в играта. Това няма да се хареса на ръководството на клуба, но в такава ситуация Байерн щеше да действа заради силното си финансово състояние и да каже: "Дори когато в момента губим пари, нашият морал е по-голям от тях", добави бившият спортен директор на баварския колос.