Борусия Дортмунд няма да използва новата си покупка Мануел Аканджи в мачовете в Лига Европа, стана ясно днес. За сметка на това клубът номинира взетия под наем от Челси Мичи Батшуай.

Както е известно, всеки клуб има право да включи за пролетните мачове в Лига Европа само един футболист, който е играл през есента за друг отбор в евротурнирите.

Аканджи вече записа мачове за Базел, а белгиецът - за Челси. Борусия обаче има сериозни проблеми в атака след продажбата на Пиер-Емерик Обамеянг, оставайки само с една деветка - Александър Исак. Точно заради това треньорът Петер Щьогер предпочете Батшуай пред Аканджи.

Интересното е, че Борусия се раздели през зимата и с двама централни защитници - Марк Бартра премина в Бетис, а Невен Суботич - в Сент Етиен. Все пак "жълто-черните" имат трима играчи в "сърцето на отбраната" за Лига Европа - Сократис, Йомер Топрак и Дан-Аксел Загаду.

Сред номинираните играч на Дортмунд днес е и възстановеният от тежка контузия в коляното Марко Ройс, който беше оставен извън борда през есента.