Голямата звезда на Борусия Дортмунд Марко Ройс е на път да дебютира през този сезон в съботното домакинство на Хамбургер в Бундеслигата.

28-годишният германски национал не е играл от финала за Купата на Германия през миналия сезон срещу Айнтрахт Франкфурт, когато получи много тежка контузия в коляното - разкъсване на кръстни връзки.

Техничарят вече се чувства добре и тренира интензивно с останалите си съотборници през последните две седмици, което позволява на треньора Петер Щьогер да прави планове с евентуално негово участие през уикенда.

"Той е този, който трябва да даде сигнал дали е готов", заяви австрийският специалист, който не иска да пришпорва Ройс заради липсата на игрова практика.

Добрите новини от Дортмунд са свързани и с взетия за заместник на Ройс през лятото Максимилиан Филип. Бившият футболист на Фрайбург се включи ударно със силни мачове, но преди около два месеца контузи коляното си срещу Байер Леверкузен. 23-годишният нападател направи първа индивидуална тренировка днес и до седмици ще бъде готов за игра.

Различна е ситуацията за европейския шампион Рафаел Герейро, който получи нови мускулни проблеми, след като тъкмо беше преодолял подобен тип травма.