Успехът с 2:0 над Хамбургер тази вечер се оказа и победа №500 у дома в Бундеслигата за Борусия Дортмунд. Преди това тази граница бяха достигали само Байерн Мюнхен, Вердер Бремен, Щутгарт и Хамбургер.

"Жълто-черните" останаха непобедени и в седмия си шампионатен мач под ръководството на Петер Щьогер, който вече има четири победи на сметката си, след като стартира годината с три ремита.

Борусия постигна пета поредна победа над северняците, което се случва за първи път в историята на съперничеството между двата тима.

За първи път се стигна до ко-продукция в Бундеслигата между героите от финала на Мондиал 2014 Андре Шюрле и Марио Гьотце. За Гьотце Хамбургер е любимият съперник, защото срещу нито един друг отбор той не е вкарвал седем попадения. За първи път този сезон появил се като резерва играч на рурци успява да се разпише в Бундеслигата.

След 259 дни извън терените се завърна Марко Ройс, който завърши мача с най-много подавания, довели до удари - 4. Самият той обаче не стигна до стрелкова позиция. Новата покупка Мануел Аканджи пък спечели 75% от единоборствата си.