Манфред Бургсмюлер? Лотар Емерих? Марсио Аморозо? Роберт Левандовски? Пиер-Емерик Обамеянг? Кой от тези супер стрелци на Борусия Дортмунд в миналото е започвал с пет гола в първите си три мача за клуба? Нито един!

Историята обаче вече е пренаписана, защото белгиецът Мичи Батшуай стана първият футболист на Борусия Дортмунд с подобно постижение за последните 42 години.

Взетият под наем от Челси снайперист се разписа на два пъти срещу Аталанта в четвъртък и помогна на тима си да осъществи пълен обрат до 3:2 в добавеното време. Два дни след срещата феновете на отбора не спират да хвалят новата придобивка в интернет.

"Разбира се, че много се радвам за двата си гола, но до голяма степен те са заслуга на Марио Гьотце, който ми подаде прекрасно и в двата случая", скромничи Мичи.

Интересното е, че в историята на Борусия само Ервин Костеде може да се похвали с по-добър старт. Той дори вкарва 8 гола в първите си три мача, но шест от тях падат в мача за Купата на Германия срещу петодивизионния Конкордия Хаарен при победата с 10:0.