Борусия Дортмунд и Аугсбург изненадващо завършиха 1:1 в среща от 24-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Домакините откриха резултата при първата си опасна атака, при която топката не стигна до Мичи Батшуай, но пък Марко Ройс се възползва и копна технично отблизо, за да отбележи във втори пореден кръг.

През второто полувреме Борусия допусна куп грешки в защита и беше наказан в 73-ата минута, когато Кевин Дансо направи добавка отблизо на спасения си удар с глава. Към края вестфалци опитаха натиск, който не даде желания резултат.

Борусия все пак остана на втора позиция с актив от 41 точки, докато Аугсбург е осми в класирането с 32 пункта на сметката си.


В началните минути Андре Шюрле беше блокиран в наказателното поле, а на отсрещната врата Коо шутира точно, но доста слабо в ръцете на Роман Бюрки.

Тъкмо беше изминал четвърт час игра, когато Борусия откри резултата. Марио Гьотце напредна през центъра и пусна вдясно за Андре Шюрле, който пробва подаване за Мичи Батшуай към далечната греда. Хинтерегер пресече в последния възможен момент, но сервира топката за Марко Ройс, който вкара отблизо.

Михаил Грегорич пробва късмета си от пряк свободен удар не след дълго, но кълбото профуча високо. Последва сравнително спокоен период, в който играта се водеше в средата на терена и двата отбора не предлагаха нищо интересно.

Малко преди почивката Йонатан Шмид отправи много хубав фалцов удар от фаул и насочи топката в долния ляв ъгъл, но Бюрки успя да избие с голяма доза късмет, макар да не контактува по най-добрия начин с кълбото.

В началото на второто полувреме Марио Гьотце се опита да копне хитро в пеналта при хубава акция на своите, но не се разбра със съотборниците си. Аугсбург се активизира и Шмид получи две възможност, но стреля неточно с глава и с десния крак по диагонала.

Борусия Дортмунд не можеше да разгърне потенциала си, макар да постигаше висок процент спечелени единоборства. Влезлият като резерва Махмуд Дахуд шутира от дистанция, но все още имаше нужда от време, за да настрои мерника си.

Марко Ройс изведе Шюрле на стрелкова позиция и световният шампион би мощно по диагонала, но кълбото профуча на метър покрай сглобката. Груба грешка в защитата на Борусия доведе до разочароващ удар на Каюби по земя.

В 73-та минута логичното се случи и Кевин Дансо изравни за гостите след изпълнение на корнер, при който беше оставен напълно непокрит. Бюрки отрази неговия удар с глава, но нямаше какво да стри при добавката, докато защитата на Борусия следеше ситуацията отблизо.

Десетина минути след това се стигна и до смешен момент, защото Батшуай и Марсел Шмелцер си попречиха в наказателното поле. Бекът се готвеше за стрелба, но белгиецът му открадна топката и стреля високо в трибуните. По-късно Дахуд опита да намери горния десен ъгъл, но без успех.


Борусия Дортмунд - Аугсбург  1:1

1:0 Марко Ройс - 16'
1:1 Кевин Дансо - 73'


Борусия Дортмунд: Бюрки, Сократис, Топрак, Пишчек, Шмелцер, Вайгъл, Кастро (Дахуд - 62'), Гьотце, Ройс (Пулишич - 77'), Шюрле, Батшуай

Аугсбург: Хитц, Дансо, Хинтерегер, Макс, Фрамбергер (Хелер - 56'), Кедира, Моравек (Паркър - 77'), Коо, Шмидт, Каюби (Качар - 92'), Грегорич