Борусия Дортмунд нямаше повод да празнува снощи след равенството 1:1 с Аугсбург у дома, но пък контузеният дълго време Марко Ройс влезе в престижен клуб.

Преследваният от постоянни травми техничар откри резултата и вече влезе в Клуб 100 на Бундеслигата по отношение на сбора от голове и асистенции. Той има 48 попадения и 42 голови подавания в едва 128 шампионатни мача.

В последните четири мача за първенство пък Андре Шюрле е взел пряко участие във вкарването поне на едно попадение. Той записа гол и три асистенции. За последно световният шампион е постигал нещо подобно с екипа на Байер Леверкузен.

Както и при победата с 1:0 над Борусия Мьонхенгладбах миналия кръг, голът за Дортмунд падна след тройна комбинация между германския тризъбец Гьотце - Шюрле - Ройс.

Борусия остана непобеден и в деветия си мач под ръководството на Петер Щьогер в Бундеслигата, но равенствата вече са цели четири. Интересното е, че до момента нито един треньор на Дортмунд не е постигал толкова дълга серия без поражение в началото на своята кариера на стадион "Сигнал Идуна Парк".