Борусия Дортмунд - Хановер, мач от 27-ия кръг на германската Бундеслига.  Стадион "Сигнал Идуна Парк", 14.30 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Топрак, Аканджи, Загаду, Шмелцер, Толян, Пишчек
Полузащитници: Шахин, Вайгъл, Дахуд, Кастро, Герейро, Гьотце, Пулишич, Санчо
Нападатели: Исак, Шюрле, Ройс, Батшуай, Филип
Контузени: Дурм, Ярмоленко, Кагава, Роде


Прогноза на Gol.bg:

Борусия трябва да се реабилитира пред своите фенове не само за отпадането от Лига Европа в четвъртък, но и за здравия пердах, който изяде от този съперник през есента, когато получи четири гола във вратата си.

В досегашните мачове между тези противници статистиката показва 25:12 победи в полза на Дортмунд, при голова разлика 111:74 за тях. "Жълто-черните" спечелиха шест от последните осем мача с този противник. На свой терен вестфалци имат осезаемо предимство срещу този съперник, записвайки 14 победи и четири поражения в 25 мача, при голова разлика 54:27.

Последните три мача на този стадион между двата тима се оказаха доста скучни, защото завършваха неизменно само с по едно отбелязано попадение, но пък никога досега двата отбора не са завършвали наравно. Победата на северняците с 1:0 тук през октомври 2014 година се оказа и техният единствен успех в дома на Борусия в последните осем двубоя на "Сигнал Идуна Парк".

Борусия няма загуба на свой терен в първенството от шест мача, докато последният успех на гостите далеч от дома датира от октомври (осем мача). Като цяло "жълто-черните" нямат загуба в Бундеслигата от 11 кръга, докато Хановер спечели само един от последните си осем двубоя.

В лагера на гостите наказан е Бебу, който препарира Бюрки на два пъти за успеха с 4:2 миналия октомври. Контузени са Приб и Базее, а Харник е тръшнат от грип. В редиците на домакините до последно ще бъдат под въпрос Марко Ройс (аддукторите), Кристиан Пулишич (грип) и Йомер Топрак (мускулни проблеми). Тройно контузени са Дурм, Ярмоленко, Кагава и Роде.


Резултат: Борусия Дортмунд - Хановер 3:1