Борусия Дортмунд удължи договора на спортния си директор Михаел Цорк за още два сезона, като по този начин той остава на поста си поне до лятото на 2021 година.

"Спортните успехи на Борусия през последните 10 години се свързани с името Михаел Цорк. Той е компетентен, лоялен и фигура, с която клубът се идентифицира. Много се радвам, че ще продължим да работим заедно", каза изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке.

Цорк е една от най-големите легенди в историята на Дортмунд. Той вкара 131 гола в 463 шампионатни мача за отбора, 13 попадения в 66 мача в евротурнините и 10 гола в 28 мача от турнира за Купата на Германия. Като мениджър спечели три пъти Бундеслигата и два пъти купата на страната. Той е спортен директор на Борусия 20 години.

"Последната година и половина беше труден период, въпреки спечелването на купата на Германия и класирането за Шампионската лига. Затова съм още по-мотивиран да постигнем целите ни, които са да имаме отбор на високо ниво и да бъдем постоянен участник в Шампионската лига", каза Цорк.