Борусия (Дортмунд) реагира по най-добрия начин след позорната загуба с 0:6 при визитата на Байерн Мюнхен и надви с класическото 3:0 гостуващия Щутгарт в среща от 29-ия кръг на германската Бундеслига.

Пулишич откри резултата в 38-ата минута, а Батшуай удвои в 48-ата. За крайния класически резултат точен бе Филип в 59-ата минута. 

По този начин рурците заемат 3-ото място в класирането с актив от 51 точки и тимът успя да се възползва от грешната стъпка на втория в таблицата Шалке, който загуби изненадващо от опашкаря Хамбургер.

Разликата между двата тима на практика е само точка. 

Шваците от своя страна са на 9-ото място с 38 точки и отборът практически може да диша спокойно, тъй като е на доста голяма дистанция от опасната зона- цели 11 точки. 


Като цяло откъм владение на топката срещата бе напълно равностойна, но домакините показаха много голяма ефективност в атакуващ план и успяха да вкарат 50% от ударите си към противниковата врата, които бяха точни.

За сметка на това пък гостите нямаха нито един точен удар към вратата на противника.

В 38-ата минута Пулишич даде аванс на домакините. Попадението бе доста интересно, тъй като той по-скоро опита нещо като центриране към далечната греда, но топката придоби малко странна траектория и влезе във вратата.

Това даде сериозна увереност на Борусия и тимът заигра по-освободено след попадението, което реализира.

В 48-ата минута Батшуай удвои аванса на Дортмунд, след като бе намерен от Шахин на границата на малкото наказателно поле и без проблеми добута топката в мрежата. 

В 58-ата минута Филип след удар при добавка направи резултата в мача класически и на практика оформи крайното 3:0, след като бе точен от близка дистанция.

До самия край нямаше повече попадения.

БОРУСИЯ (Дортмунд) - ЩУТГАРТ 3:0
1:0 Пулишич 38
2:0 Батшуай 48
3:0 Филип 59

Борусия (Дортмунд): Бюрки, Топрак, Сократис, Шмелцер (65 - Толиан), Пишчек, Шахин, Дахуд, Филип (80 - Санчо), Ройс (87 - Гомес), Пулишич, Батшуай 

Щутгарт: Зилер, Бек, Павард, Бадщубер, Инсуа, Гентнер, Аскасибар (88 - Мангала), Аого, Томи, Гомес (57 - Ларсен), Гинчек