Вердер Бремен и Борусия Дортмунд завършиха 1:1 в изключително зрелищен в мач от 32-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Везерщадион".

Марко Ройс откри резултата в 19-ата минута с много ефектен удар, но към края на първата част изпусна чисто голово положение и секунди по-късно Томас Дилейни изравни с глава.

В средата на второто полувреме Борусия изпусна няколко добри положения - Ройс и Аканджи бяха спрени от гредите, а попадение на Топрак правилно беше отменено заради засада. Десетина минути преди края гостите нацелиха трета греда чрез Санчо.

Борусия Дортмунд събра 55 точки на третото място и вече е с четири пред петия Байер Леверкузен в борбата за Топ 4. Вердер Бремен е 12-и с 38 пункта.


Домакините започнаха доста по-активно, но изстрелите им се оказваха доста неточни. Борусия беше по-близо до откриване на резултата, но завършващият удар на Лукаш Пишчек след паса на Марко Ройс беше отразен от Павленка.

Четвърт час след началото нова много добра многоходова атака на вестфалци даде възможност на Максимилиан Филип да финтира и да шутира, но отново стражът на Вердер успя да спаси.

В 19-ата минута натискът на Дортмунд даде резултат и Марко Ройс откри резултата. Марио Гьотце разтегли вдясно за Пишчек, който свали с глава и снарядът на Филип срещна тялото на съперник. Ройс реагира светкавично и вкара много зрелищно от ждроб, намирайки левия ъгъл.

В средата на първата част Златко Юнузович засече подаване в наказателното поле и накара Бюрки да парира. Последва мощна тупалка от воле на Крузе, но тя мина покрай целта.

Ройс профука златна възможност в 43-ата минута, когато беше изведен с невероятно подаване от един от най-добрите на терена - Марио Гьотце. Марко пробва да намери долния ляв ъгъл, но Павленка спаси с върха на пръстите си.

Вердер се възползва и изравни в последната минута на първата част. Бюрки отрази отблизо удара с глава на Егещайн, но Томас Дилейни направи успешна добавка с глава.

Домакините отново започнаха по-дейно и второто полувреме, но мерникът им отново не беше настроен по най-добрия начин. В един момент любителите на футбола изтръпнаха заради фаул срещу Ройс, но той бързо се изправи на крака.

В средата на втората част попадение на Йомер Топрак правилно беше отменено, защото както той, така и пусналият паса към него Ройс бяха зад гърба на защитата. Още при следващата си атака Борусия можеше да поведе отново, но Ройс разтресе десния страничен стълб!

Гредата спаси Вердер и в 69-ата минута, когато включилият се напред Аканджи нанесе хубав удар, но Павленка подложи ръката си, а  след това кълбото се отби в напречната греда.

Четвърт час преди края на редовното време Топрак подложи тялото си и блокира удара на Макс Крузе. Последва страхотен диагонален удар на Юнузович, профучал покрай гредата след рикошет. На отсрещната врата снаряд на Филип мина над целта.

Десетина минути преди края на редовното време Дортмунд профука още едно чисто голово положение - влезлият секунди по-рано на терена Ярмоленко беше изведен сам срещу Павленка, но би право в обсега му. Санчо опита добавка с глава, но уцели гредата, която се оказа трета за гостите в мача!

В 86-ата минута Андре Шюрле нанесе точен удар с глава след мекото центриране на Санчо, но Павленка отново спаси! В края Борусия пробва канонада, но не успя да отправи нов точен удар.


Вердер Бремен - Борусия Дортмунд 1:1

0:1 Марко Ройс - 19'
1:1 Томас Дилейни - 45'


Вердер Бремен: Павленка, Велкович, Лангкамп, Аугустинсон, Гебре Селасие, Дилейни, М. Егещайн, Гондорф (Фридъл - 89'), Юнузович, Рашица (Й. Егещайн - 70'), Крузе

Борусия Дортмунд: Бюрки, Топрак, Сократис, Аканджи, Пишчек, Вайгъл, Пулишич (Шюрле - 61'), Гьотце, Ройс, Санчо, Филип (Ярмоленко - 79')