Борусия Дортмунд отново е шампион на Германия, налагайки се над Байерн Мюнхен. Новината не е отпреди шест години, а напълно актуална и важи за формациите до 17-годишна възраст...

Големият талант на вестфалци Юсуфа Мукоко, за когото се твърди че е попаднал в сметките на Барселона, отново блесна с уменията си. Борусия спечели финала с 3:2 насред Мюнхен, а 13-годишният снайперист вкара победния гол в 76-ата минута, след което го отпразнува в стил "Кристиано Роналдо".

Гостите от Дортмунд на два пъти излизаха напред в резултата чрез Имануел Перай (22-а и 42-а минута), но баварците изравняваха на препълнения с 2500 зрители тренировъчен комплекс чрез Джошуа Циркзее (28 минута) и Ян Херман (дузпа в 48-ата минута)

Мукоко завърши кампанията с впечатляващите 40 гола в 28 мача, разписвайки  се във всички елиминационни срещи. Финалът беше изгледан от президента на Байерн Мюнхен Ули Хьонес и от изпълнителния директор на Борусия Ханс-Йоахим Вацке.

Големият дебат отново беше свързан с възрастта на Мукоко, който впечатлява при батковците с огромна лекота. Бащата на нападателя отказа да му бъде направен медицински тест, с който да се установи дали момчето му отговаря на тази възраст. 

Изпълнението на Мукоко и радостта му при гола вижте ТУК!