Борусия Дортмунд се издъни и допусна първо поражение в приятелския турнир International Champions Cup. Вестфалци изненадващо паднаха от Бенфика на "Хайнц Стейдиъм" в Питсбърг. 

В редовното време двата тима не излъчиха победител, завършвайки при резултат 2:2. Така се стигна до дузпи, където португалците се наложиха с 4:3.

"Жълто-черните" бяха в търсене на трета поредна победа в надпреварата и имаха своите шансове. Те дръпнаха с 2:0 след страхотни голове на Максимилиан Филип, които паднаха в рамките на две минути в средата на първата част.

Бенфика обаче не се предаде и добута мача до дузпи след попадения на Андре Алмейда в 51-ата минута и на Алфа Семедо двайсетина минути преди края.

След изтичането на редовното време се стигна до незабавно изпълнение на дузпи, където Серхио Гомес и Александър Исак пропуснаха за Борусия. Пропуск за иберийците направи Самарис, но той не беше фатален.

Това бе последен мач за Борусия в турнира, като отборът скоро ще се прибере в Европа и му предстои контрола с Рен на 3 август. Бенфика пък тепърва започва участието си в турнира, като следващият мач на тима е с Ювентус след два дни.