Хановер - Борусия Дортмунд, двубой от втория кръг на германската Бундеслига. Стадион "HDI Арена", 21.30 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Хитц
Защитници: Диало, Аканджи, Загаду, Топрак, Толян, Шмелцер, Пишчек, Герейро, Хакими
Полузащитници: Шахин, Дилейни, Гомес, Вайгъл, Дахуд, Роде, Витцел, Гьотце, Кагава, Санчо, Пулишич, Бърнич
Нападатели: Ройс, Исак, Алкасер, Филип, Волф
Контузен: Ларсен


Прогноза на Gol.bg:

Възпитаниците на Люсиен Фавре излизат в търсене на нова победа, която да ги бетонира на върха в таблицата, но Хановер играе силно на свой терен и може да изненада всеки.

В досегашните мачове между тези противници статистиката показва 26:12 победи в полза на вестфалци, при голова разлика 112:74 за тях. "Жълто-черните" спечелиха седем от последните девет мача с този противник, но през миналия сезон паднаха тежко с 2:4 на този стадион.

Преди въпросното поражение обаче Дортмунд имаше три поредни успеха на този стадион, при голова разлика 10:4. Като цяло рурци се чувстват комфортно в Хановер, където водят с 11:8 победи. Интересното е, че за 52 шампионатни двубоя между тези отбора не е имало нулево равенство.

Борусия се намира в серия от 23 поредни мача в Хановер с поне един отбелязан гол, като това е най-дългата успешна голова серия за гостуващ отбор в историята на Бундеслигата.

Реформираната от входящи и изходящи трансфери Борусия изглежда като един различен и много по-свеж отбор, който се радва на лукса да бъде воден от един от най-големите тактици в Европа. Залагаме на знак "2".


Резултат: Хановер - Борусия Дортмунд 1:2