Марио Гьотце беше големият герой на цяла Германия през 2014 година, вкарвайки единствения гол във финала на световното първенство срещу Аржентина.

След това обаче кариерата на техничаря тръгна надолу, като той беше преследван от контузии. Блудният син напусна Байерн през 2016 година и се завърна в родния си Борусия Дортмунд, където обаче не може да покаже отново позната класа.

Германецът страдаше от проблеми с обмяната на веществата и в Дортмунд му дадоха нужното време, за да успее да върне доброто си физическо състояние.

След първите мачове от този сезон обаче 26-годишният Гьотце е дълбока резерва и не попада в сметките на новия треньор Люсиен Фавре. Както срещу РБ Лайпциг, така и в Хановер, Марио остана 90 минути на пейката.

За да освободи съзнанието си, Гьотце и неговата съпруга Ан-Катрин заминаха на почивка с близкия приятел на Марио Андре Шюрле и неговата половинка Анна Шарипова. Гьотце показа на своите фенове в социалните мрежи, че тренира тенис и изкачване на стълби... 

Фавре обясни отсъствието на Гьотце със схемата на игра 4-3-3: "Исках трима типични полузащитници. Мачът беше много интензивен, с много единоборства. Двата отбора пробягаха над 125 километра".

Дали Марио не пасва във философията на Фавре отборът да изминава големи разстояния? Трябва да се отбележи, че по време на лятната подготовка треньорът пускаше Марио на различни позиции и дори му даде капитанската лента. 

След трансферите през последните седмици обаче Гьотце изглежда като дълбока резерва дори за Дортмунд, чиито амбиции рязко намаляха след напускането на футболния баща на Марио - Юрген Клоп.