Много звезди ще уважат доскорошния вратар на Борусия Дортмунд Роман Вайденфелер, който организира бенефисен мач в четвъртък. Стражът изкара цели 16 години на стадион "Сигнал Идуна Парк", където помогна за успехите на вестфалци на всички фронтове. 

Започващият в 19.30 часа българско време мач ще бъде излъчен пряко по телевизия Sport1 и в него ще вземат участие бивши национали като Лукас Подолски и Михаел Балак.

Отборът на Вайденфелер ще се казва "Роман и приятели", като негов треньор ще бъде Петер Щьогер, водил Борусия през миналия сезон. В тима ще блестят Тим Вийзе, Балак, Олаф Маршал, Алекс Фрай и други.

"BVB Allstars" ще бъде воден от Юрген Клоп и с фланелката на отбора ще се появят бивши футболисти на Борусия като Марсио Аморозо, Кевин Гроскройц, Себастиан Кел, Оливер Кирх, Свен Бендер, Торстен Фрингс, Евертон, Деде, Тони да Силва и Ян Колер.

Вайденфелер записа 452 мача за Борусия и е едва осмият футболист в клубната история, който е изпратен от дортмундци с бенефис. Вече са продадени над 55000 билета за мача.