Централният нападател на Борусия Дортмунд Пако Алкасер е последното парче в пъзела на новия треньор Люсиен Фавре, анализира германската телевизия Sport1 в специален материал за испанския снайперист.

Взетият под наем от Барселона стрелец се оказва истинска находка, защото показва желание за игра, бележи важни голове и набързо се аклиматизира в отбора.

Дортмунд плати на каталунците 2 милиона евро, за да използва испанския национал през настоящия сезон. Той вече вкара три гола като резерва, два от тях дойдоха при обрата от 0:2 до 4:2 в Леверкузен.

В сряда Алкасер изпорти дузпа срещу Монако и две минути по-късно все пак прати топката в мрежата на монегаските, удвоявайки аванса на своите при класическата победа.

Интересното е, че преди мача с Монако Фавре се е разбрал с нападателя, че ще го остави на терена 70 минути заради липсата на игрова практика. Алкасер изпусна дузпата в 69-ата минута, но остана цял мач на терена и се отблагодари за доверието на треньора си. 

25-годишният снайперист беше в сянката на Лео Меси и Луис Суарес в Барселона, но трансферът му в Борусия е на път да се окаже печеливш за него и германците. 

Със своите 176 сантиметра Пако няма физическите показатели на Роберт Левандовски, нито бързината на Пиер-Емерик Обамеянг, но пък притежава инстинкт пред гола и нужното спокойствие. Освен това играе еднакво добре с двата крака. 

"Той чете играта и ние можем да комбинираме добре чрез него. Нещата с Пако функционират", заяви Фавре. Набралият скорост нов лидер в Бундеслигата е на път да се окаже реална заплаха за Байерн, ако Алкасер продължава да вкарва в същото темпо.