Борусия (Дортмунд) изпусна нелепо домакинската победа над Херта и двата тима врътнаха реми 2:2, след като гостите вкараха в последните секунди след редовното време и така се добраха до ремито.

Рурците бяха без голмайстора си Пако Алкасер, който в момента лекува травма, както и без още петима играчи, а Гьотце се наложи да играе в този мач като фалшива деветка в атаката. 

Срещата между двата тима бе от 9-ия кръг на немския елит, а след нея рурците са лидери в класирането с актив от 21 точки, като тимът има 2 точки повече пред втория в класирането Байерн.

И двете попадения за тима бяха дело на Джейсън Санчо, който се разписа в 27-ата и 61-ата минути. Освен това той можеше при повече късмет да запише хеттрик, но негов гол бе отменен. 

За "старата дама" попаденията бяха дело на Калу, който се разписа четири минути преди почивката и в 91-ата минута от дузпа. С това реми Дортмунд прекъсна серията си от седем поредни успеха във всички турнири.


Срещата започна страхотно за домакините и в 18-ата минута Санчо вкара страхотно попадение с пета, което обаче бе отменено заради засада, но все пак точно девет минути след това младият британец записа името си сред голмайсторите.

Той бе намерен от Гьотце в близост до противниковата врата и в крайна сметка вкара топката в мрежата, за да даде аванс на тима си.

В 41-ата минута обаче Калу намали за берлинчани и възстанови ремито в резултата. Той получи топката в наказателното поле и с лекота успя да се справи с Бюрки, за да вкара попадение.

Все пак домакините си върнаха аванса в 61-ата минута след нов гол на Санчо. Ройс успя да се справи лесно с Йорщайн и видя своя съотборник, който вкара топката в опразнената врата.

В 91-ата минута Калу бе точен от дузпа за гостите и оформи крайния резултат.

БОРУСИЯ ДОРТМУНД - ХЕРТА 2:2
1:0 Санчо 27
1:1 Калу 41
2:1 Санчо 61
2:2 Калу 91 дузпа

БОРУСИЯ (ДОРТМУНД): Бюрки, Загаду, Диало, Хакими, Санчо (71 - Пулишич), Гьотце, Ройс (к), Герейро, Дахуд, Пишчек, Витсел 

ХЕРТА (БЕРЛИН): Йорщайн, Шелбред (46 - Дарида), Щарк, Рекик, Калу, Дуда, Мителщет, Ибишевич (57 - Зелке), Лазаро, Майер, Лустенбергер