Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке беше потърсен за коментар относно култовата пресконференция на Ули Хьонес, Карл-Хайнц Румениге и Хасан Салихамиджич отпреди десетина дни.

Както е известно, силните фигури в Байерн Мюнхен нападнаха медиите и призоваха за по-голям респект спрямо клуба, треньора Нико Ковач и отделни играчи. Някои от медиите дори бяха заплашени със съд, ако продължават да тиражират фалшиви новини, касаещи най-успешния германски клуб.

"Всички ние трябва да живеем с критиката, ако тя е справедлива. Но в наши дни разстоянието между отделните критики и много късо. Твърде рано се започва с критикуването, а своя принос за това имат и социалните мрежи", заяви Вацке.

"Нещата са много по-агресивни, отколкото преди 20 години, например. Тогава нямахме представа какво е "Shitstorm", а днес всеки е наясно с тази дума. Аз не смятам, че Байерн е отслабнал. Навярно доста германски отбори са станали по-силни, в сравнение с миналия сезон. Не мога да видя какво се случва в главите на баварците, но човек остава с усещането, че в момента им е по-трудно."

"Байерн обаче си е Байерн и е на едно ниво с най-добрите европейски отбори. Заедно с Атлетико баварците са сред петте или шестте най-добри в Европа. Не смятам, че Борусия Дортмунд е фаворит", добави босът на вестфалци.