Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке разкри, че клубът все още не си е осигурил за постоянно услугите на снайпериста Пако Алкасер.

Интересното е, че само преди дни от Барселона бяха потвърдили, че техният футболист ще остане за постоянно на стадион "Сигнал Идуна Парк".

"От Дортмунд ни информираха, че ще активират клаузата за закупуването на Пако Алкасер", бе заявил шефът по финансовите въпроси на "блаугранас" Оскар Грау. Това на практика означава, че вестфалци ще платят твърда сума от 23 милиона евро, а още пет милиона евро ще влязат в касата на испанците под формата на бонуси.

Според медиите в Германия Пако се е разбрал с босовете на Борусия да парафира до лятото на 2023 година.

"Все още не сме се възползвали от опцията за откупуване. Но има една ясна тенденция. Защо трябва да го правим точно сега. Нищо не говори за това, че няма да активираме клаузата. Един ден ще кажем на Барселона, че взимаме футболиста за постоянно", отсече Вацке.

Босът на вестфалци често е критикуван от феновете на Борусия, че не иска да плаща приемливи за днешните реалности на пазара трансферни суми за качествени играчи.

Както е известно, Алкасер стана първият футболист в историята на Бундеслигата, който забива първите си 6 гола едва за 81 минути на терените, без изобщо да е излизал като титуляр. Освен това в момента той дели върха в листата на най-добрите реализатори с Лука Йович, като двамата имат по седем попадения.