Феновете на Борусия са напълно сериозни - ако в момента има кметски избори в Дортмунд и Пако Алкасер се кандидатира, той ще получи минимум 81 300 гласа.

Толкова бяха зрителите, които видяха на живо на стадион "Сигнал Идуна Парк" фамозния хеттрик на испанеца при драматичната победа над Аугсбург с 4:3 в събота.

Испанецът влезе като резерва малко преди изтичането на час игра и оформи хеттрика си от пряк свободен удар дълбоко в добавеното време - в 96-ата минута.

"Жълто-черните" могат да се похвалят с няколко факта, на които голяма част от отборите вече завиждат. За първи път вестфалци постигнаха победа с 4 гола на играчи от пейката (три на Пако и един на Марио Гьотце.)

До момента Борусия е вкарал 9 гола чрез резерви и до момента германският елит не е виждал нещо подобно след първите 7 кръга.

Новият лидер в листата на най-добрите реализотори в шампионата Алкасер имаше нужда само от 81 минути за своите шест попадения. Разбира се - рекорд в Бундеслигата!

Половината от головите подавания за взетия под наем от Барселона Пако дойдоха от най-добрият подавач в първенството този сезон Джейдън Санчо, който също е на кота 6.

В мача срещу Аугсбург рурци излязоха с най-младия си състав от ноември 2011 година насам. Средната възраст на водения от Люсиен Фавре отбор беше 23.5 години.